Letlæst ledelsesbog stritter i alle retninger

tekst Birgitte Barkholt, tidligere kommunikationschef i Københavns Kommune
29.04.2020 kl. 11.00

Danmark er i gang med en kompliceret genåbning af samfundet. Der skal findes løsninger på, hvordan vi kan få gang i hjulene igen uden at øge smittetrykket. Det kræver, at man gentænker de gamle, velafprøvede måder at løse opgaver på, og det kræver ledere der går forrest i et terræn, hvor ingen før har været. Det kræver modige ledere.

Karsten Mellon, ph.d. og lektor på den sjællandske professionshøjskole Absalon, har skrevet en let læst bog, som søger at udforske begrebet mod som en vej til bedre ledelse. Postulatet er, at mod er en muskel, som skal trænes, og at robusthed, ydmyghed og sårbarhed er væsentlige aspekter af mod.

Mod skal altså ikke tillægges den leder, som under høje hyl og løftet lanse drøner derudad for at vinde nyt land eller frygtløst går i gang med nye opgaver. Det handler mere om at fokusere på modet til at være sårbar og tvivle. Til at inddrage medarbejderne på mere omfattende måder end tidligere og erkende, at fejl kan forekomme. En modig leder tør afsløre sine svagheder og stiller dem til skue.

Karsten Mellons bog skriver sig således ind i en velkendt tendens i ledertænkningen i dag. Der er flere i feltet, som i de senere år har været ude i samme ærinde, og som netop fremhæver værdien i, at ledere viser sig som hele menneske, som kan rumme tvivlen og egen utilstrækkelighed.

For år tilbage var en af tidens store buzzword i lederlitteraturen autenticitet, og nu er det som om, at begrebet mod har taget over og udforskes, som var det en ny sort farve.

Bogen indeholder mange citater og henviser til et væld af forfattere og forskere og indimellem er der også interview med fire toneangivende danskere. Det er tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), folketingsmedlem Bertel Haarder (V), skuespiller Ghita Nørby og badmintonspilleren Viktor Axelsen. En umage flok, og det hele stritter da også lidt i alle retninger. Det er som om, at bogen gaber over for meget, og derfor ikke rigtig får ordentligt fat. Den er letlæst, men den er også flygtig og for denne læser sætter bogen sig ikke rigtig fast. Der er for meget spredt fægtning.

Som et kuriosum undrer det mig også, at man har valgt en forside med konturerne af en løve. Jeg er med på, at løven siden tidernes morgen har været et ikon for menneskeheden og et symbol på mod. Men løven er også ”dyrenes konge” og symbol på styrke, overherredømme og statslighed, og derfor kan man argumentere for, at dyret repræsenterer en mere gammeldags fortolkning af begrebet mod end der i bogen og i den nutidige lederlitteratur lægges op til. Og egentlig er løven vel også et ret mageligt dyr, som ikke går nogen ekstra mil for andre end sig selv.

Dette står i kontrast til den form for modighed, som er kendetegnet ved, at det, der arbejdes med, kræver en ekstra indsats, og opleves og opfattes som besværligt. Fx en genåbning af samfundet.

Karsten Mellon: Mod i ledelse – modig fremfor magelig. 240 sider. Er udkommet på Hans Reitzels Forlag.

Emneord
Boganmeldelser

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Letlæst ledelsesbog stritter i alle retninger Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger