Kampskrift mod Corydon flopper fatalt

tekst Mads Brandsen
17.02.2020 kl. 14.11

Mikael Busch er en ærlig mand. I forordet til ”Bjarne Corydon og nødvendighedens politik” fortæller han, at People’s Press egentlig havde sagt nej til at udgive bogen. Men at han så serverede et lidt andet projekt, hvorefter de gav sig.

Allerførst må man slå fast, at en bog om en Bjarne Corydon, der har sat et stort præg på dansk politik i årevis, naturligvis har sin berettigelse. Det er faktisk lidt underligt, at den ikke er skrevet før.

Jeg er næppe den eneste, der gerne vil vide mere om en mand, der nærmest lagde navn til begrebet ”nødvendighedens politik”, og som snart sagt alle i Socialdemokratiet i dag har meget travlt med at lægge afstand til.

Derfor var det med stor forventning, at jeg læste bogen. Ville den mon bidrage med en analyse af Corydons politiske virke, hans indflydelse, hans ideologiske ståsted og hans eftermæle? Svaret på det spørgsmål er desværre et klokkeklart nej. Bogen flopper fatalt allerede i begyndelsen.

Forfatteren refererer en pinlig ordveksling mellem hovedpersonen og ham selv, hvor han til et åbent debatmøde vil stille ham spørgsmål, men mødes med massiv modstand fra Corydon selv, der – ikke overraskende – også har takket nej til at medvirke i bogen.

Allerede her burde Mikael Busch måske have indset, at han ikke er den rette mand til at skrive en bog om Bjarne Corydon. Dertil er hans egen bias ganske enkelt for massiv.

Alene det faktum, at en bog på lidt over 200 sider bruger et helt kapitel på gymnasielærernes ”normalisering”, røber med al ønskelig tydelighed, at Mikael Busch er en mand med en sag.

Det havde været en formildende omstændighed, hvis man havde fornemmelsen af, at han har talt med de allermest centrale kilder – men det har man ikke.

Tværtimod har bogen et umiskendeligt præg af et personligt kampskrift, hvor Bjarne Corydon fremstilles som en iskold skabsborgerlig djøf-type, der er selve personifikationen af alt det, der var galt med Thorning-regeringen.

People’s Press burde have holdt sig til sin første indskydelse og fastholdt sit nej til Mikael Busch.

Mikael Busch: Bjarne Corydon og nødvendighedens politik. Er udkommet på People’s Press

Emneord
Boganmeldelser

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kampskrift mod Corydon flopper fatalt Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger