Havkatten i hyttefadet

31.08.2020 kl. 11.00

Det er nok på sin plads at begynde med at slå fast, hvad man ikke får, hvis man læser årets vel nok mest ventede politiske bog.

Titlen antyder det også. Man får ikke nogen fuldstøbt selvbiografi. Ej heller et politisk manifest. Man får nogle glimt af Lars Løkke Rasmussens liv i politik.

Men sikke nogle glimt.

Løkke skriver med en flydende pen, og har inddelt bogen i mange, korte kapitler, som er relativt hurtigt læste og ganske velfungerende.

Vi er med helt fra hans politiske karrieres begyndelse i Græsted-Gilleleje Kommunalbestyrelse, som var langt fremme med konkurrenceudsættelsen af velfærdsopgaver som ældrepleje.

Og videre i årene som amtsborgmester til posten som indenrigsminister, hvor han præsenterede konturerne af det nye kommunale Danmark forud for reformen i 2007. Her skulle kommunerne have udnyttet muligheden for at frisætte borgerne i højere grad, skriver Løkke.

Overalt i bogen er der garneret med sylespidse bemærkninger, som vi kender dem fra hans mund – men han har også, og det er klart med til at højne læseværdigheden, været rundhåndet med afsnit, der rummer både selvindsigt og ærlighed.

Herunder også en bidende kritik af hans arvtagers politiske linje. Af den slags, som Jakob Ellemann-Jensen helt sikkert helst havde været foruden.

Fremhæves bør også afsnittet om det famøse hovedbestyrelsesmøde på det tidligere sindssygehospital i Brejning. Det får vi i fuldt udskrift. Selv om forretningsudvalgsmødet forud for måske havde været endnu mere interessant, så er det et unikt indblik i, hvad der skete, umiddelbart før Løkke bogstaveligt forlod lederskabet af Venstre ad bagdøren.

Der er passager om personlig krise, om et valg, der ikke blev udskrevet til planlagt tid og Løkkes egne fremtidige politiske overvejelser, som vi angiveligt snart hører mere om. Måske er havkatten på vej ud af hyttefadet. Bogen her er i hvert fald ikke noget dårligt afsæt.  

Lars Løkke Rasmussen: Om de fleste – og det meste. 320 sider. Politikens Forlag. Udkommer mandag 31. august.

Emneord
Boganmeldelser

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Havkatten i hyttefadet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger