Requiem for Brixtofte

tekst Tom Ekeroth
22.01.2019 kl. 12.30

Den 8. november 2016 døde Peter Brixtofte, tidligere folketingsmedlem, minister og legendarisk borgmester i Farum. En færdig mand, der havde et ret enestående politisk talent, der kunne have ført ham meget langt, måske frem til formandsstolen i Venstre. Og far til tre døtre.

Den ældste af dem, Marie Brixtofte, har skrevet en bog som handler om at være barn af en alkoholiker, en kendt alkoholiker. Det er ikke en biografi, men et ret bevægende requiem for Peter Brixtofte. Om en barndom fuld af fortielse, frygt, håb og kærlighed. Om at blive voksen efter sådan en barndom. Om ødelagte dage, men også om en morsom, begavet og festlig far. Det endte bare med at blive for festligt og skulle nogen være i tvivl om hvad forældredruk gør ved børn, så læs historien her. Og stop det, hvis det er personligt.

Brixtofte var en prominent, meget omtalt og utraditionel borgmester i Farum. Det var i de sidste år ikke nogen hemmelighed, at der var en helt specielt kultur på Rådhuset, men hvornår begyndte misbruget egentlig? Marie Brixtofte skriver, at hun førte gang konfronterede sin far med i 1992.  I 1998 forlod Uffe Ellemann formandsposten, Anders Fogh Rasmussen  – på mange måder Brixtoftes modsætning blev partileder og Brixtoftes mulighed for toppolitik svar slukket. Marie Brixtofte lader det stå åbent om det var på grund af drikkeriet. Eller om nederlaget fik drikkeriet til at eskalere. I hvert fald tog nedturen hurtig fart.

Marie Brixtofte: Kun når det regner. 224 sider. Gyldendal.

Emneord
Boganmeldelser

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Requiem for Brixtofte Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger