En lang annonce

tekst Tom Ekeroth
02.05.2019 kl. 10.00

Jeg synes, at Mette Frederiksen er en skarp og dygtig politiker, men det betyder desværre ikke, at den nyeste bog om hende er det samme. Thomas Larsens "Mette Frederiksen – Et politiske portræt" er meget lang, omstændelig og egentlig en lille smule kedelig.

Det er jo ikke første biografi om partilederen, og Thomas Larsen citerer da også flittigt Bent Winther og Peter Burhøis "Mette F.", og dermed er timingen egentlig lidt underligt. Berlingske er vel i princippet en borgerlig avis, og her producerer avisens politiske kommentator i samarbejde med Gyldendal, 316 sider, der er så næsten ærbødig, at den kommer til at virke som en  lang valgannonce uden ret meget nyt i.

Der er kapitler i den som er ganske interessante:  hvordan den tidligere Frderiksen-skeptiker og modstander Henrik Sass Larsen blev en allieret, skiftet i debatten om indvandring, flygtninge, men også her har man kunnet læse det før.

Biografien bevæger sig kronologisk frem, og man får meget at vide om partilederens barndom, ungdom og familie, suppleret med godt med billeder. Det er interessant at se, hvor meget familiebaggrunden stadig betyder for socialdemokratiske toppolitikere. En betydning, der ramte så forskellige politikere som Poul Nyrup og Helle Thorning-Schmidt. Mette Frederiksens baggrund er nærmest ulastelig, en faglært arbejderfamilie i Aalborg med velfærdssamfundets mulighed for eget hus. 

Thomas Larsen: Mette Frederiksen – et politisk portræt. 316 sider, illustreret. Gyldendal.

Emneord
Boganmeldelser

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: En lang annonce Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger