Dansk fred

tekst Tom Ekeroth
23.05.2019 kl. 09.00

Valgkampen er efterhånden blevet til "sig det med bøger". Men før flokken af samtalebøger kom faktisk en lille sympatisk bog fra venstrepolitikeren Lars-Christian Brask. Han vendte hjem efter en fornem udenlandsk karriere, som direktør i nogle af verdens største banker. Han er valgt til byrådet i Roskilde og stiller op til Folketinget. Titlen på hans lille bog er "Sig det som det er – og gør noget ved det". Og den er fyldt med lokalpolitikerens pragmatiske tænkning og vilje til konsensus.

Brask mener, at velfærdsstaen er udfordret på sit fundament af vækst, tillid og sammenhængskraft og han efterlyser en Pax Dinamarca med forbillede i Pax Romana, "den romerske fred" fra 27 år f. KR. til 180 år efter, hvor stridende klaner var banket på plads. En periode med fremdrift og udvikling. Lidt anderledes med Pax Dinamarca:

"Det kræver en helt anden indstilling på Christiansborg og i de mange andre arenaer, hvor dansk politik udspiller sig. Vi skal træde ud af de små sko, vi skal stoppe selvretfærdigheden, vi skal pløje marken i stedet for at klippe små strå".

Brask tager så en tur gennem dansk politik, og det gør han godt og uhøjtideligt. Han er jo en meget vellykket erhvervsmand, men utrolig langt fra den type erhvervsleder, der ved hvordan en kommune eller forretningen Danmark skal køres uden at have været i nærheden af politik. Brask er i politik og om man er enig med ham eller ej, så er han interessant at læse.

Lars-Christian Brask: Sig det som det er – og gør noget ved det. 144 sider. Muusmann.

Emneord
Boganmeldelser

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Dansk fred Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger