Danmarks klogeste bestsellerforfatter

tekst Tom Ekeroth
01.02.2019 kl. 10.30

Svend Brinkmann, professor i psykologi, har de seneste år næsten konstant ligget på bestsellerlisten med titler som "Stå fast", "Ståsteder" og "Gå glip". Bøgerne førte til berømmelse og et velkomment andet blik på det moderne liv. Brinkmann fik defineret, at der også findes en "nejhat".

Men han skriver også en anden slags bøger som er knap så tilgængelige, hvori diagnoser er et centralt element. Svend Brinkmann forholder sig kritisk til det voksende antal af diagnoser og det voksende antal lidelser, man forsøger at diagnosticere. Og så kommer vi til hans nyeste "Det sørgende dyr". Der er en ny psykiatrisk diagnose for vedvarende sorglidelse på vej, men som forfatteren skriver "sorg er ikke en sygdom, som kan overkommes. Den er derimod et livsvilkår for mennesker, der evner at knytte sig til andre i kærlighed".

Og Brinkmann stiller spørgsmålet "den der bliver syg af sorg, bliver måske i lige så høj grad syg af ensomhed, og måske er det ensomheden, vi skal gøre noget ved, frem for alene at fokusere på at diagnosticere og behandle sorgen?"

En trist bog? Nej, slet ikke. Men dybt klog.

Svend Brinkmann: Det sørgende dyr. 230 sider. Forlaget Klim.

Emneord
Boganmeldelser

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Danmarks klogeste bestsellerforfatter Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger