Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Vestager har bagt

Af Tom Ekeroth, mandag den 16. december 2013 kl. 10.00

Måske sænker julefreden sig for et kort øjeblik over Christiansborg. Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager har bag klejner. Jeg ved det kun fordi hun har twittet om det – og så lagt billeder af det på facebook.

Der er både højre- og venstre-snoede og de ser flotte ud. Ministeren kan bage. Og så er hun en af de mest suveræne brugere af sociale medier. Ministerens twits er ofte formfuldendte som japanske haiku-digte.

Twitter, selfies etc. er ligesom sex kommet for at blive (mareridtscenariet er, at de har et længere liv). Og skulle nogen drømme om at vågne en morgen og se, at alle de sociale medier er afskaffet og verden nærmest er ren som efter et snefald, så drøm bare videre.

Det er kommunikation uden nogen bagatelgrænse, men det var de trykte meninger ret beset også før. Det var bare langsommere og forbeholdt nogle få med muligheden for at udgive. Den har vi nu i princippet alle sammen.

Der er en del, der ”liker” ministerens klejner, men der er selvfølgelig også vrede kommentarer til ministeren: Om hvor mange i Danmark, der har råd til at bage klejner efter at have været igennem vridemaskinen (Vestagers?). 

Og vreden er en del af de sociale medier. Er det godt eller skidt, får de mange afløb eller hober vreden sig op som en stormflod af vrede? Det er ikke til at vide, men den er der.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Vestager har bagt Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger