Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Væsenet der forsvandt

Af Tom Ekeroth, mandag den 24. juni 2019 kl. 11.00

Stort set fungerer det offentlige godt. Kommunerne, ja selvfølgelig. Men trods rygter om det modsatte også hospitalerne, DSB og Forsvaret – vi er da ikke i krig med nogen. Jeg har heller ikke fornylig hørt kritik af Fyr- og vagervæsenet.

Men hvad blev der egentlig af Postvæsenet? Engang en etat med uniformer, symboler og imposante bygninger.  Vore røde venner, og utrættelige sortklædte landpostbude. Nu kan man en enkelt gang imellem se en opmalet blå bil med påskriften Postnord snige sig om hjørnet.

Hvor forsvundet det gamle væsen egentlig er opdagede jeg, da jeg rutinemæssigt forsøge at flytte post her op til sommerferien. Engang skulle det ske med udførlige blanketter, men jeg forestillede mig, at det nu var digitalt. Det er det ikke. Man kan ikke længere få eftersendt sin post. Man kan dog stadig få sendt post til en anden adresse. Hvis man meddeler dem, der skal sende, at de skal sende til en anden adresse. Det kan jo være lidt svært at forudse.

Nu vil jeg nødigt virke som en sur mand bevæbnet med alderdommens evige baseballbat "Det var bedre før i tiden". Ting lykkes jo alligevel, aviser og blade kommer frem – for dem har Postnord ikke noget at gøre med, mails kan jeg se over alt etc. etc. Men jeg undrer mig alligevel over hvorfor væsenet ikke tilkæmpede sig en ny rolle i stedet for underlige forsøg på at blive småbutikker, hvor man kunne købe plastiklegetøj med Postmand Per? Og hvad var det egentlig, der sendte væsenet ned ad slisken: stive arbejdstidsregler, bureaukratii, dårlig ledelse? Markedet er der jo, masser af pakker, postordremarkedet boomer og GLS laver faktisk små posthuse – hvorfor indtog Post Danmark det ikke?

Jeg synes nok alligevel, at det er et værditab, at væsenet blev reduceret til hvad det er i dag.

Men hav en god sommer, jeg håber du får den post, ud skal have.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Væsenet der forsvandt Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger