Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Utroskab og den slags

Af Tom Ekeroth, mandag den 16. november 2015 kl. 10.30

TV2-direktør Michael Dyrby sagde i sidste uge sit job op med øjeblikkelig varsel, fordi han havde haft en ”kortvarig affære” og i høj grad selv havde leveret dokumentation for det. ”Dokumentationen” var faktisk det afgørende. Da det var en topchef, blev det også en historie for medier, der normalt ikke har trynen i mudderet.

Nu er det ikke nogen nyhed, at en mediechef har en affære. Den er nogenlunde lige så gammel som medierne selv, og generelt er det nok sådan, at utroskab er kommet for at blive. Også blandt politikere. Ritt Bjerregaards første erindringsbind berører unægtelig emnet.

Den danske forfatter Poul Ørum formulerede det 11. bud som: ”Det må ikke blive opdaget”, men både når det gælder Ritt Bjerregaard og tidligere Jens-Otto Krag var det jo ikke sådan, at ingen vidste besked. Det blev bare ikke formidlet. For selv de mest respektløse medier, det hørte ind under ”privatlivets fred”. 

Er den så afskaffet? Nej, men hvis man teenageagtigt tumler rundt med eksplicitte billeder, som man sender til den hemmelige udkårne, så er man ude i grænselandet.

I ældre lystspil og romaner gælder det om at erobre eller generobre en stak breve omvundet med rødt silkebånd. Det var en overskuelig opgave sammenlignet med at stoppe noget, som nogen er begyndt at dele på facebook.

Alt hvad man gør digitalt kan afsløres. Så lad hellere være med det.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Utroskab og den slags Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger