Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Uretfærdighedens tid

Af Tom Ekeroth, torsdag den 30. april 2020 kl. 11.30

Lige i begyndelsen var det sammenholdets tid, men nu er vi gået ind i uretfærdighedens. Vi lever normalt i et samfund, der er forholdsvis retfærdigt. Det er ubetinget godt, men det har jo også gjort os opmærksomme på om nogen får noget, vi ikke får. Vi forventer retfærdighed.

Men sådan bliver det ikke i den nærmeste tid. Hvorfor må IKEA åbne, når Magasin ikke må? Hvis Magasin snart får lov, hvorfor så ikke ZOO? Jeg gik forbi en H&M (åben) butik, hvor der stod ”i denne forretning må der være 750 kunder”, jamen, kunne et par teatre ikke klare sig med det også? Og selv om der formodentlig op til næste skæringsdato, den 10. maj, kommer nogle nye retningslinjer og mere genåbning, så rækker problemerne allerede ind i 2021: Skal der vælges mellem Tour de France (som var først) og EM i fodbold i København?

Vi står jo alle og tramper i startblokkene, og det bliver næppe mere stilfærdigt af, at WHO har rost den svenske model, som er væsentlig mere åben end den danske. Turistbranchen er den hårdest ramte del af det danske erhvervsliv, og det er forståeligt nok, at nogle kommunalpolitikere gerne vil have åbnet for tyske turister, men det kommer næppe til at ske. Heller ikke selv om nogle kommuner nærmest er smittefri. Modellen ville formodentlig betyde, at København skulle åbne sidst, og ud over hvad det ville betyde for sammenholdet mellem kommunerne, så ville det nok blive opfattet som for uretfærdigt. Selv i uretfærdighedens tid.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Uretfærdighedens tid Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger