Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Unyttige idioter

Af Tom Ekeroth, mandag den 6. marts 2017 kl. 07.00

Begrebet ”nyttige idioter” betegner nogle, der beredvilligt og naivt, lader sig bruge af en sag, som de tror på uden at se dens mørke side.

I sidste uge markeredes tiåret for rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69 med en ulige sammensat demonstration, der rummede fredelige folk og så en gruppe, der ville volden og som med sloganet ”Intet glemt, intet tilgivet” genoplivede det hærværk og de angreb på politiet som plagede København for ti år siden.

At det for dem kun handlede om at komme i slagsmål så man i tv et ubehageligt eksempel på allerede i starten af demonstrationen, hvor en sagesløs cyklist var tæt på at få bank fordi han var for tæt på. Og så gik det ellers i gang med angreb på politiet og hærværk mod ”kapitalistiske” virksomheder som Arbejdernes Landsbank, der som kunde har Fonden Jagtvej 69, der driver det nye ungdomshus på Dortheavej. Hvor kamptropperne senere søgte ly.

Hvem består den voldelige fortrop egentlig af? Psykopater, der har savnet muligheden for hærværk i ti år eller unge, der byggede med legoklodser, dengang Ungdomshuset blev ryddet? Forkælede unge, der søger ly under sortglaseret tegl i Hellerup, når udskejelserne er overstået?

Hvad de har fået ud af det, kan man til gengæld tydeligt se? Et ret massivt politisk ønske om at nedlægge huset på Dortheavej, der ellers har levet en ret fredelig tilværelse. Hvilket selvfølgelig ville give en undskyldning for at en uendelig række af voldelige demonstrationer. 

Hvad kalder man den type aktivister? Unyttige idioter?

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Unyttige idioter Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger