Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Ugens vrede

Af Tom Ekeroth, mandag den 12. september 2016 kl. 08.00

Danskerne er vrede. I hvert fald en stor del af dem, der blogger eller kommenterer blogs, skriver digitale læserbreve eller den store skare af facebookere. Her er alle mulige stilarter og stemmer: Fra den akademisk velformulerede ondskab til bodega-brølen.

Vrede er de, og hver uge har sin vrede. Næppe er Karina-vreden stilnet lidt af før Langkaer Gymnasium ved Tilst i nærheden af Aarhus er kommet i skudlinjen. Her har rektor Yago Bundgaard oprettet tre 1. g-klasser med 50 procent danske og 50 procent andre etniske elever. De resterende fire klasser har udelukkende elever af anden etnisk oprindelse.

Ikke ret langt fra det meget søgte Christianshavns Gymnasium, hvor ”andre etniske” stort set er adopterede, holder Institut for Menneskerettigheder til. Her var man hurtigt ude og sige, at opdelingen i Tilst var ”racisme”.

Nu er racismekortet trukket så tit, at det efterhånden må være blevet slidt så tyndt, at man kan kigge igennem det, og dybest set kunne Instituttet måske have taget kontakt med gymnasiet for et besøg for at høre lidt om fakta.

Som det at Foreningen Danske Gymnasier støtter rektoren, og det gør formanden på elevrådet på gymnasiet også. Jens Philip Yazdani siger til Ekstra Bladet:

”Jeg er ikke enig i, at den nye måde at fordele gymnasiets elever på er diskriminerende. Der er ingen racisme i det her. Man kan tværtimod sige, at det er et forsøg på at løse nogle udfordringer med en elevsammensætning, som på få år har udviklet sig til næsten 80 procent nye elever med anden etnisk baggrund end dansk”.

For rektor Yago Bundgaard må sagen se nogenlunde sådan ud: Han kan fordele de etnisk danske elever på de syv klasser. Der er 35, så det ville være fem i hver. Hvor mange ville der være tilbage efter skoleårets slutning?

Rektorens valg er at gøre, som han gør eller få gymnasiet tømt for etnisk danske elever. Det er der jo ikke meget integration i – Politiken formuleret valget sådan: ”Brune Klasser eller brune gymnasier”.

Yago Bundgaard er efter alt at dømme en nøgtern pragmatiker. Og en modig en af slagsen. For han skal nok få bank. Til næste uge hvor vreden rammer nogle andre.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Ugens vrede Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger