Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Ud og ind af ghettoen

Af Tom Ekeroth, mandag den 3. december 2018 kl. 10.30

Transport-, bygnings- og boligministeriet har imødekommet et ønske fra Odense Kommune og boligorganisationerne i Vollsmose om, at det kun er seks af Vollsmoses ni boligafdelinger, der er omfattet af Regeringens Ghettoplan.

Dermed kan arbejdet med at afvikle Vollsmose som en ghetto koncentreres om de hårdest belastede områder.

Det er godt at Ghettoplanen kan nuanceres, for som borgmestre rundt omkring i landet har påpeget, er der usmarte ting og urimeligheder. Ingen er vel uenige i sigtet med at åbne belastede boligområder, at gøre noget ved deres problemer, men det skulle helst ikke gå ud over områder, som p.g.a nogle forskellige måltal er havnet på listen uden at være problemområder. Sådan et sted er Sundparken i Horsens, som ikke huser kriminelle, men derimod mange uden job. DR var taget med borgmester Peter Sørensen på vandring i området, og spurgte ham om han ville turde lade sine børn gå igennem Sundparken en nat på vej hjem fra julefrokost?

Og svaret var:

"Ja. En af min datters bedste veninder bor her. Der har min datter overnattet et hav af gange - også efter julefrokost - fordi det her er tættere på byen, end der hvor vi bor. Så ja, jeg tør bestemt lade hende stå af en taxa og gå igennem her sammen med veninderne. Mine døtre er kommet meget her i kvarteret."

Man kan godt nogle gange tænke: Bliver ghettoplanen til noget?

Jo, det er et kæmpestort projekt, men hvis man skruer tiden tilbage til dengang København var en problemby og Vesterbro var slum og et farligt sted, hvor pæne folk ikke kom (eller så sagde de ikke noget om det). Men omfattende saneringer og renoveringer løftede et stort plaget boligområde.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Ud og ind af ghettoen Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger