Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Uberørt?

Af Tom Ekeroth, mandag den 2. november 2015 kl. 11.00

Offentliggørelsen af ti projekter har skabt en debat, som nok skal ende med at blive ophedet og personlig. Så lad os se på det faktuelle.

Der er en forestilling om det er uberørt strand, der kommer til at undgælde, men sådan er det jo ikke. Danmark har kystområder, der stadig ligner guldaldermalerier, og det komme de også til fremover.

Stort set alle projekter handler om at udvide eller ombygge noget, der er der i forvejen: Et gammelt nedslidt badehotel kan blive erstattet af et nyt, en gammel sukkerfabrik kan få nyt liv, flere af projekterne vil skabe mulighed for overnatning. På Stevns vil et ny besøgscenter skabe mulighed for at flere kan se den fantastiske seværdighed som Klinten, der er på UNESCOs verdensarv-liste, er.

Fakta er det også, at alle projekterne er i kommuner, hvor der er stærkt brug for arbejdspladser, og de vil komme både i forbindelse med udbygning og senere drift. Det er svært at være imod.

Men måske handler debatten også meget om, hvilken turisme vi skal have – folkelige badelande eller eksklusivitet. For umiddelbart virker det ikke, som om projekterne kommer til at forhindre nogen i at få adgang til kysten, snarere kommer de til at gøre den tilgængelig for nogle flere.

Engang havde Ordrupgaard i Gentofte Kommune en direktør, der ikke brød sig meget om at folk kom og så malerierne. Det var et stille og lidt andægtigt sted. Sådan er det ikke i dag: Skiftende udstillinger, mange besøgende, café, museumsshop – den daværende direktør ville ikke have kunnet lide det. Men mange mennesker har fået øjnene op for, at her er en af landets fineste samlinger af franske impressionister og danske mesterværker.

Uberørthed har sine kvaliteter, men det har tilgængelighed også. 

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Uberørt? Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger