Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Tvangsadoption og forældreevne

Af Tom Ekeroth, tirsdag den 17. marts 2015 kl. 08.00

Regeringen vil med et nyt lovforslag gøre det lettere at bortadoptere børn mod forældrenes vilje. Det møder en del modstand fra organisationer og foreninger. 

Der er siden 2009 tvangsbortadopteret ti børn i Danmark. Hvor mange flere der vil komme med den nye lov er der ikke noget skøn på – nogen mener, at ”det vil åbne en ladeport”, andre ”at det ikke bliver en eksplosion af den type sager”.

Selvfølgelig er det et ømt spørgsmål: Hvornår har forældre så lidt evne, at de skal fratages børnene? Kunne man ikke bruge varige anbringelser i stedet?

Hvis man nu ser på Tøndersagen, på Rebildsagen, på Brønderslevsagen tror man så, at disse familier kunne have været bragt til at fungere, så børnene ville have haft en god opvækst? Det er virkelig svært at forestille sig. 

Og de sager, hvor en eller begge forældre i forening endte med at mishandle børn til døde – alle disse sager er så sørgelige, at det er svært overhovedet at tænke på dem? Ville det ikke have været bedre, at børnene var blevet bortadopteret – jo selvfølgelig.

Med de varige anbringelser ender en del børn formodentlig i et limbo, hvor de håber forgæves på at deres egne forældre skal udvikle forældreevne, mens plejefamilien, hvor god den end er, aldrig rigtig bliver deres egen, men ophører når de bliver voksne.

Adoptionen er jo ikke garanti for happy ending, men nogle gange må man sige, at alternativet var værre.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Tvangsadoption og forældreevne Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger