Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Troværdighed fra Helvede

Af Tom Ekeroth, mandag den 21. maj 2012 kl. 09.00

Jeg er sikkert ikke den eneste, der sad tilbage med en fornemmelse af ubehag, afsky og næsten sorg, over at børn skulle gennemgå det, som Lisbeth Zornig Andersen og hendes brødre oplevede i deres barndom i Helvede.

En stærk DR-dokumentar, hvor Børnerådets formand lavmælt, men insisterende konfronterede en række personer fra sin barndom med deres svigt og overgreb.

”En barndom i Helvede” kan man også lære noget af: At det nytter, når nogen blander sig. Det reddede formodentlig Børnerådets formand fra en skæbne som brødrenes, at der var mennesker med mod og hjerte, der ikke bare ville se til, at man gjorde et barn fortræd, men udsendelsen viste også tydeligt, at der eksisterer familier, som nærmest lever i parallelsamfund, hvor man kan begå overgreb uden større anger, end når det almindelige Danmark går over for rødt eller kommer over hastighedsbegrænsningerne, hvor det handler om, at bare det ikke bliver opdaget, er det helt i orden. Derfor skal man blande sig. Også selv om det indebærer risiko.

Udsendelsen viser også, at der i øjeblikket ikke findes mange organisationsformænd, der kan konkurrere med Lisbeth Zornig Andersen i medie-gennemslagskraft.

Det betyder, at hvis man skal ud i en debat med Børnerådet, står man med en modstander med en enorm styrke, fordi formanden har en enestående troværdighed. Skabt i Helvede. Lisbeth Zornig Andersen har været der selv.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Troværdighed fra Helvede Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger