Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Troldtøj

Af Tom Ekeroth, mandag den 13. maj 2019 kl. 10.00

I gamle dage var man bange for trolde. De boede uhyggelige steder, og man skulle helst ikke vente for længe med at få sine børn døbt, for så kunne troldene placere en nyfødt trold og snuppe menneskebarnet i stedet. Jeg ved ikke, hvad troldene gjorde med menneskebørnene, men de indsmuglede trolde blev selvfølgelig nederdrægtige og ubehagelige. Man kaldte dem "skiftinger".

Lidt efter lidt gik det farlige så af troldene,  og de blev mere og mere nuttede, rigtig børnebogsmateriale. Men de farlige trolde har nu fået et comeback. De færdes ikke længere i gravhøje og på kirkegårde. Den moderne trold er på internettet, hvor han eller hun sidder og laver ravage. 

Jeg tror ikke, man kan se det på dem, horn eller haler er ikke særligt almindelige i gadebilledet med mindre de bliver skjult af lidt diskret påklædning. Men troldene placerer stadig "skiftinger", ondskabsfulde historier, der skal forestille at være sandhed,  og lige som de underjordiske væsener tidligere kunne sørge for at køernes mælk blev sur på rekordtid, så kan de gå ind og fordærve meningsmålinger.

Måske er de efterkommere af nogle af de menneskebørn, som troldene huggede?

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Troldtøj Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger