Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Tid nok

Af Tom Ekeroth, mandag den 3. november 2014 kl. 08.00

Først: Vi har en fantastisk offentlig sektor. Jeg mødte engang en italiensk kollega, der med glæde havde byttet solen og et godt avisjob med et liv under vores køligere himmelstrøg, fordi ”tingene fungerer her”. Ikke mindst det offentlige.

Alligevel så hører man nogle gange sætningen ”vi er ikke nok, vi har ikke tid nok”. Nu er det et grundvilkår, at bestræbelserne alle steder går i retning af at få færre til at gøre mere på kortere tid. Aviser produceres med langt færre ansatte, tankskibe sejles med en brøkdel af tidligere skibsbesætninger.

Man kan diskutere vidt og bredt om der nogensinde har været en fornemmelse af at have haft tid nok. Det ændrer nok ikke noget, men selvfølgelig er det en legitim ret for fagforbund at forsøge at få lavet om på det, ligesom det er en legitim ret for arbejdsgiverne. Og begge parter skal selvfølgelig bruge medierne.

Men skal de bruge brugerne? Personlig bryder jeg mig ikke om som borger at blive mødt med ”det har vi ikke tid til mere” uanset hvem det så kommer fra. Mærkelig nok er der så tit tid til at fortælle, hvor meget der er skåret ned. Nogle gange endda, så man sidder tilbage med indtrykket af, at det faktisk ikke kan lade sig gøre at give ordentlig/betryggende service længere.

Jeg synes, det er en slags mental gidseltagning. Det ændrer ikke mit billede af en hårdttarbejdende offentlig sektor, som man har grund til at være taknemmelig over, men som ikke har brug for at man har ondt af den. Så lad være med at inddrage mig i en arbejdskamp.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Tid nok Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger