Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Svind, svindlere og svindlest

Af Tom Ekeroth, mandag den 12. november 2018 kl. 10.00

Så er den  svindelsigtede Britta Nielsen landet i Danmark. Hjemsendelsen af hende blev beskrevet som en succes. Nå ja, det kan jo blive småt med succes'er. Men nu kan triste sag så gå sin gang

Sagen er også  forunderlig og har også skabt forundring. Her var en stabil medarbejder, som mødte tidlig, havde helt almindelige vaner og i øvrigt havde fået dronningens fortjenstmedalje. Tjah, hvis hun nu var trillet ind i en Maserati og slæbt en hvid minkpels med på kontoret, ville det næppe have kunnet lade sig gøre at dræne kassen i så mange år.

Beløbet bringer hende jo op i kategori med Nordisk Fjer, Rasmus Trads og Stein Bagger, men nøgternt set var dem det gik ud over folk i disse sager folk med mange penge. Og ikke de fattige som i Britta Nielsens tilfælde.

Nogen synes at det er lidt sjov, sådan Olsen Banden-agtig. Det synes jeg nu ikke, men sagen har da skabt en debat om satspuljerne,  om almindelig moral og grådighedens anatomi.  Der har været masser af gradbøjning hvor Brittas sag har været holdt op mod diverse hvidvask og smarte advokaters sugerør ned i den danske statskasse: Svind, svindlere og svindlest.

Jeg føler med dem, som hendes svindel gik ud over, men også med dem, der nu rundt omkring i det offentlige formodentlig oplever et voldsomt stigende kontrolniveau. Vi har det jo med at kaste brønden til, når barnet er druknet.

Svindlere af Brittas type er sjældne og der kommer næppe en mere af hendes slags i dette århundrede. Mens dem med sugerørene nærmest kloner sig selv.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Svind, svindlere og svindlest Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger