Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Stresshåndtering

Af Tom Ekeroth, lørdag den 26. januar 2019 kl. 10.00

Det skabte megen opmærksomhed, da regeringens stresspanel i sidste uge kom med den første af 12 anbefalinger: Luk Forældreintra og erstat det med den gode gamle kontaktbog.

Anders Bondo Christensen, formand for DLF, synes som en af de få af de officielle meningsdannere, at det var en god ide, men ellers blev anbefalingen plaffet ned af næsten alle inklusive regeringen selv. Så megen fremtid har anbefalingen ikke. Men masser af talkability og lidt fantasiskabende om mulighederne for at afskaffe stressfaktorer. Eksempelvis morgentrafikken, julen, Nem-id, arbejde, arbejdsløshed, familien, naboer etc.

Forslaget blev ikke taget voldsomt positivt imod og der var et strejf af ilandsproblemer over det, som endte med at kaste et lidt komisk skære over stress. Og det er stress et alf for alvorligt problem til.

Lige som det ikke er nogen god ide at skyde budbringeren, er det heller ikke vildt smart at maskinstorme mediet. Interessant er det selvfølgelig, at panelet har øje for, at stress ikke bare skabes på arbejdspladsen. Hvis det var et stunt for at få danskerne til at debattere stress, nå ja, så lykkedes det da, men næste anbefaling skal nok have lidt mere tyngde.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Stresshåndtering Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger