Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Straf de truende

Af Tom Ekeroth, mandag den 5. februar 2018 kl. 08.00

Et flertal i Folketinget vil hæve straframmen for trusler mod politikere og mod debattører fra to til fire år. Desuden åbnes der mulighed for udvisning.

Nu er den danske straffelov noget af et kludetæppe og man kunne godt ønske sig en generel straffelovsreform, men lige netop dette er et fornuftigt og desværre også nødvendigt forslag. Det er alvor ment, den øgede straframme forbindes med øgede efterforskningsmuligheder.

Jeg bliver både forarget og forundret, når jeg ser det som borgerne skriver til politikere, både Folketinget og kommunalbestyrelserne. Det er både ondt og rablende. Er det indebrændte tosser, der afreagerer eller pæne folk, der parkerer hjernen inden de truer? 

Engang imellem rammer loven mennesker, som bliver stærkt forundrede, som ikke lige havde set sig selv som kriminelle. Det er f.eks. aftagere af meget billige designermøbler, som var lige lovligt varme (eller rettere ulovligt), det gælder unge, det gælder de 1.004 unge i den store aktuelle sag om børneporno og der er formodentlig også facebookskribenter, som vil blive forundrede over at blive retsforfulgt. Nu får den sidste gruppe i hvert fald en kraftig advarsel om, at man ikke bagefter kan sige, "at det bare var for sjov". For der er absolut ikke noget morsomt ved at skulle kigge sig over skulderen, fordi en eller anden har truet med død og drab.

Man kan sige, at der formodentlig ikke er mange af de truende, der vil gøre alvor af truslerne, men digitaliseringen af ytringsmuligheden, har jo ikke ændret på de betingelser og regler som gælder ytringsfriheden. At noget er let gør det ikke mindre strafbart.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Straf de truende Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger