Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Støvsugeren og ensomheden

Af Tom Ekeroth, tirsdag den 8. november 2011 kl. 10.00

En TV-avis for et par søndage siden viste en robotstøvsuger i fuld sving. Dens ejer, en ældre dame var ret glad for den,  Bjarne Hastrup var det på Ældresagens vegne ikke – blandt andet kommer den ikke ud i hjørnerne.  Jan Trøjborg sagde, at ældre med penge selv skal betale for den slags.

Jeg synes den så meget god ud, og det med hjørnerne er vel et spørgsmål om produktudvikling. Så det kommer nok.  Den kan ganske rigtigt hverken snakke eller lave kaffe til den ældre. Det har sosu’erne heller ikke tid til.  Hvis vi frygter alderdommen, er det vel blandt andet dens ensomhed. Den kan hverken kommuner eller stat få til at forsvinde. Uanset hvor mange penge, ressourcer og varme hænder man sætter på opgaven, så vil det aldrig være nok.

Den 67-årige professor Jørn Henrik Petersen blev på et tidspunkt interviewet om det at være ældre. Professoren hører jo klart til de ressourcestærke, og han bekendte sig til robotterne.  Han ville så i øvrigt gerne tilkøbe sig en, der kunne diskutere Goethe med ham.  Hvis man ellers var kvalificeret ville det være noget, man kunne gøre gratis og med udbytte, og her er vi tilbage ved ensomheden.

Nej, vi kan ikke betale os fra den, det er jo et resultat af hvordan vi har levet, det er skæbne. Hvad der giver håb er, at der står stemplet ”frivillige” ud over denne opgave. Og lad så endelig robotterne fare rundt i alle kroge.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Støvsugeren og ensomheden Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger