Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Slut med vredens dag hver dag

Af Tom Ekeroth, mandag den 8. oktober 2018 kl. 12.00

Det er morgen og kombinationen af morgenavis, radioavis og hurtige digitale nyheder sætter rammerne for dagen: Verden er et forfærdeligt sted og alting går fra slemt til værre. For nogle medier er glasset ikke bare halvt tømt, indholdet er også forgiftet.

Men hvis man gerne vil have lidt håb, hvis man synes der trods alt er ting, der lykkes og måske også synes, at medierne kunne være med til at løse nogle af problemerne, så er der faktisk håb:

Constructive Institute ligger i Aarhus, og det arbejder for at fremme den konstruktive journalistik. Stifteren er Ulrik Haagerup, en mand med en række store cheftitler i bagagen og en cavlingpris i kufferten. Det gør ham til en af de tungeste i den danske mediebranche og dermed også den rigtige til at skabe en udvikling  væk fra at den grå tåge af negative historier.

Man kan høre Haagerup på KLs Kommunikationsdøgn i slutningen af ugen. Men skulle nogle politikere begynde at drømme om at surfe afsted på en bølge af positive historier, så er det ikke lige sådan. Haagerup vil som han siger "ikke trække tænderne ud på vagthunden", men gøre journalistikken til en aktiv medspiller i demokratiet for at skabe løsninger i stedet for at være en syrling i hjørnet med korslagte arme.

Og en række medier er begyndt at arbejde med konstruktiv journalistik. Så måske er det en dag slut med at hver dag skal være vredens dag.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Slut med vredens dag hver dag Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger