Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Sjov eller pålidelig

Af Tom Ekeroth, mandag den 6. oktober 2014 kl. 11.30

Den politiske højsæson går for alvor i gang i denne uge, og da der nu er mindre end et år til valget, handler politisk journalistik stort set om det.

Derfor bliver der også målt og vejet for fuld kraft i øjeblikket. Berlingske har målt toppolitikerne på troværdighed og karisma. Og det ser meget forskelligt ud.

Kristian Thulesen Dahl fører på troværdighed, mens Johanne Schmidt-Nielsen ligger øverst på listen over karisma. Thulesen Dahl er så til overmål placeret ret højt, som nr. fire på karisma-hitlisten. Han er ret ene om at ligge højt på begge hylder. Det mest almindelige er, at top det ene sted giver bund det andet.

Bunden af troværdighed står Anders Samuelsen for, men den tidligere byrådspolitiker, tidligere radikale kan trøste sig med at være nummer tre i karisma. Når det gælder Venstre-politikerne er Kristian Jensen højtplaceret, når det handler om pålidelighed, men underholdende og fantasifuld, no way. Det synes vælgerne ikke. Her rangerer han lige over Bjarne Corydon, som indtager karisma-bunden. 

Men hvad er så bedst?

Ja, mon ikke de fleste hellere vil betro landet til en, der er pålidelig end til en, der er en fest at være sammen med.

Men karisma er nu heller ikke at foragte, og der er nok engang imellem hos nogen politikere en fornemmelse af, at man hellere må forsøge at styrke denne side af sig selv. Det er ikke så let.

Jimmy Carter, der under sin præsidentvalgkamp fremstod ren, men kedelig måtte ty til det desperate trick, at man i et interview tilstod, at han da havde haft andre kvinder i tankerne. Men kun der.

Det må være den samme trang til at være underholdende, der fik Kristian Jensen til at melde sig til Vild med Dans. Ikke med noget stort resultat. Bjarne Corydon har også været forbi et underholdsprogram uden at det var sjovt.

Folkelighed kan ikke læres og trillere skal blive ved deres tørv. Og hvis man forsøger noget andet end ens type – an det føre til fejltrin, der huskes i mange år.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Sjov eller pålidelig Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger