Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Send flere kendisser

Af Tom Ekeroth, mandag den 13. april 2015 kl. 08.00

Jeg vil tilslutte mig gruppen af hvornår-kommer-valget-analytikere med følgende lysende klare spådom: Det bliver nok i maj eller september. Hvis det bliver september, vil der være mulighed for, at endnu flere kendisser kan kaste sig ud i parti-dating og finde et ståsted. Et skrækscenario for mange, men hvorfor egentlig?

Er det så slemt at være i god form og have skrevet bøger og lavet videoer om det? Eller være morsom og så stilfuld, at man nærmest ligner en matador-konservativ? Eller være en velskrivende, meget menende og meget ung digter som Yahya Hassan?

Er det meget bedre ikke at have gennemført en uddannelse eller ikke at have brugt den til noget som giver erhvervserfaring? En af dem med erhvervserfaring, Pia Kjærsgaard udtalte sig om hans kandidatur: 

– Min første reaktion er, at det er stærkt underholdende. Politik udvikler sig mere og mere i den retning, og engang imellem kan man godt beklage det. Men indtil videre har jeg tænkt mig at trække på smilebåndet af det og sige ”nå for søren, så må vi jo se, hvordan det går”.

Det er jo en fornuftig reaktion, men hvis vi nu skruer tilbage har dansk politik tidligere været ganske underholdende: Poulsgaard, Mogens Voigt, Knud Lind, der var kendt som ”den talende grusbunke” fordi han var kommet for skade at fortælle at han førte samtaler med en grusbunke i sin indkørsel – den sagde ham aldrig imod. Og så er vi endda ikke nået til partistifteren selv eller centrumdemokraten og skibsrederen Asger Lindinger med de store armbevægelser og den store konkurs.

Så det underholdende har været der før, men eksponeringen er selvfølgelig langt voldsommere og mere nådesløs. Så hvis nogle af kendisserne-nu-politikere skal sendes i marken, så hold dem fra at skulle forklare partiets skattepolitik på et tv-dækket møde i Skælskør. Det kan ødelægge enhver.

Men altså: Kendisserne kan være et forfriskende element, og det er et sundhedstegn, at politikere kan komme flere steder fra og med mere spraglet baggrund end et scient. pol.-studium.  Hvis de har politikere i sig bliver de hængende. Ellers forsvinder de bare ved først mulige lejlighed.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Send flere kendisser Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger