Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Så flyt dog ministeriet

Af Tom Ekeroth, mandag den 23. marts 2015 kl. 08.00

Overskrift i Jyllands-Posten: ”Blå blok vil rykke flere statsjob til provinsen”. Og der er konkrete forslag fra både Danske Folkeparti og De Konservative. Blandt forslagene er Vejdirektoratet, Naturstyrelsen og Energistyrelsen.

Nu er det ikke nogen ny diskussion, og jeg tror, at man skal være ualmindeligt optimistisk for at forestille sig en karavane af embedsmænd på vej til provinsen.

Reaktionerne er også forventlige, en tillidsrepræsentant bruger ordet ”katastrofe” og Carsten Hansen, minister for By, Bolig og Landdistrikter siger flytninger skal være økonomisk og fagligt forsvarlige, og at det derfor er mest oplagt i forbindelse med omstruktureringer og nyetableringer af statslige arbejdspladser.

Begrundelser, der lyder lidt i retning af ”aldrig”.

Ordet ”katastrofe” indikerer også hvor besværligt det kan blive at flytte statslige arbejdspladser. Enormt følelsesbetonet og gæt selv hvor mediernes sympati generelt vil være.

Nu behøver man ikke mange krystalkugler for at forudse, at Carsten Hansen ikke er minister efter et valg.

Sandsynligheden taler også for en omstrukturering af hans ministerium. Så her er så en oplagt mulighed for at skabe en rollemodel på allerhøjeste plan efter valget.

Flyt dog det ministerium ud i landet, det skulle nok kunne lade sig gøre at få plads.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Så flyt dog ministeriet Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger