Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Rødt og grønt

Af Tom Ekeroth, mandag den 11. marts 2019 kl. 09.00

Nogle debatter minder om candyfloss. De bliver pustet op, fylder meget og forsvinder så ret hurtigt. Om trafiklys skal være kønsneutrale er den type debat. Under alle omstændigheder hører den til i kategorien ilands-problemer. Store dele af verden har dels ikke trafiklys, andre steder er smog'en så voldsom, at man vel dårligt kan se dem. Personligt har jeg ikke tænkt meget over det. Jeg prøver først og fremmest at undgå at blive ramt af cyklister, der tager forskud på Tour de France eller den anden kategori: Turister der nærmest kun kender cykler fra film.

Jeg er sikker på, at det lokale selvstyre nok skal tackle diversiteten i de røde og grønne lys. Og der er da ganske store muligheder for forskellighed. Den tyske storby Bremen har et tæt forhold til et af brdr. Grimms eventyr, det om de fire dyr, der vil bruge deres seniorliv på at være stadsmusikanter i Bremen. Historien ender lykkeligt for æslet, hunden, katten og hanen, og selv om de faktisk aldrig når til Bremen har byen taget dem til sig, blandt i trafiklysene ved fodgængerovergangene, hvor alle fire dyr optræder i både rødt og grønt.

Berlin har fra DDR-tiden "der Ampelmann". Når lyset er grønt ser man en lille aktiv mand med markant hat, når det er rødt ser man ham med udbredte arme. Han er en pæn del af turistindustrien i den tyske hovedstad. Så han er formodentlig ret urørlig. Men Zwickau i Dresden har indført "die Ampelfrau". I Trier er det bysbarnet Karl Marx, der bestemmer over fodgængerne. Og vi behøver ikke engang at tage på besøg hos naboen. I Odense har man længe haft H.C. Andersen som trafiklys.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Rødt og grønt Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger