Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Ritt og eftermælet

Af Tom Ekeroth, mandag den 4. september 2017 kl. 10.16

Om få dage udkommer "Valgt", bind 2 af Ritt Bjerregaards erindringer. Det er interessant at se, hvor effektivt den tidligere minister, kommissær og overborgmester endnu engang er i stand til at skabe opmærksomhed om sin person. Og i samme omgang levere en bestseller, styre sit eget eftermæle og så lige få stukket til Knud Heinesen og de afdøde partifæller Anker Jørgensen og Ejner Hovgaard Christiansen. Det sker i et af kapitlerne, som handler om kollegaen Inge Fischer Møller, som begik selvmord ved at springe ud fra Hotel Hvide Hus i Aalborg i 1984. Inge Fischer Møller var næstformand i Socialdemokratiet fra 1980 til 1983.

I bogen skriver Ritt Bjerregaard: "Problemet var, at Anker, Knud Heinesen og Ejner Hovgaard Christiansen ikke havde brugt hvad Inge Fischer Møller kunne, ikke havde sans for den varme og menneskelighed, hun kunne tilføre partiet, men bare knoklede hende ned". Den tidligere kommissær gør dog forsigtigt opmærksom på, at hun ikke vil tilkende partiledelsen skyld, men kun "medskyld" i den.

Knud Heinesen reagerede i en mail til BT:

"Jeg kan blankt afvise Ritts nederdrægtige og usande påstande. Jeg har aldrig mobbet Inge Fischer Møller, som var en overordentlig venlig, engageret og livlig kollega, som jeg satte megen pris på. Problemet var, at Inge Fischer Møller og partisekretær Ejner Hovgaard Christiansen havde overlappende kompetencer, som Anker desværre ikke fandt det nødvendigt at fjerne med en aftalt arbejdsdeling. Det kritiserede jeg for mere end ti år siden i mine erindringer uden at hverken Anker eller andre gjorde indsigelser", skriver den tidligere S-næstformand og finansminister.

Endnu engang må man sande, at med nogle partikammerater behøver man ikke fjender.

I interviewet i Ekstra Bladet siger Ritt Bjerregaard om sagen med Inge Fischer Møller:

"For mig er det klart en frygtelig historie og en understregning af, hvor galt det kunne gå for kvinder, der vovede sig ind i det magtspil, som politik er".

Det kunne være interessant at høre hvad de to forhenværende københavnske borgmestre Winnie Berndtson og Winnie Larsen-Jensen mener om den sag.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Ritt og eftermælet Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger