Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Rigtige forældre

Af Tom Ekeroth, tirsdag den 4. maj 2021 kl. 08.00

Antal af tvangsadoptioner er steget siden 2016, hvor man ændrede loven og gav kommunerne mulighed for at bruge dette ultimative indgreb. 76 gange har en kommune fjernet et barn mod forældrenes vilje, fordi man ikke mente, at forældrene var i stand til at være forældre.

Problemstillingen er omgivet af mange følelser og mange begreber og forestillinger som blodets bånd, rigtige forældre og familien som noget helligt.

Der er ikke overraskende, at det er Lolland med de mange børnesager, der bruger indgrebet mest. Kommunen er stadig udsat for social emigration, og selv om der er mennesker i øvre middelklasse, der aldrig burde have været forældre, så er det ikke dem der bliver berørt af indgrebene.

Blodets bånd er efterhånden med moderne fertilitetsbehandling et noget udvandet begreb, og den gode familie er noget andet end de selfies, man kan lægge ud på sociale medier. Rigtige forældre er dem, som er i stand til at give deres børn en ordentlig, tryg barndom med alt det hårde arbejde, som det også kræver.

Havde man haft mulighederne tidligere, kunne man have reddet børns liv eller reddet dem fra at vokse op i familier, der kun var det af navn. Hvis man er i tvivl, kan man genlæse dækningen af Kaspersagen fra Horsens, Tøndersagen, Brønderslevsagen eller Rebildsagen.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Rigtige forældre Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger