Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Rædselsfuld mangel

Af Tom Ekeroth, mandag den 25. april 2016 kl. 10.30

Fornylig var jeg på Journalisthøjskolen for at ansætte praktikanter. To gange om år tager medierne til Aarhus til det der officielt hedder ”matchdag”, men som bedre kendes under ”panikdag”. Denne gang var der virkelig årsag til panikken. 70 studerende endte uden den praktikplads, der er en obligatorisk del af uddannelsen.

Det er selvfølgelig enormt synd for de unge, og jeg tror man skal være 100 procent Ayn Rand-tilhænger for at se noget opløftende i det.

Talmæssigt er det så småting i forhold tilstanden på erhvervsuddannelserne, hvor tal fra februar viste, at 2.100 unge hverken havde praktikplads i en virksomhed eller skolepraktik. Det er ikke et usynligt problem, men det haster umådeligt at få gjort noget fundamentalt ved det.

Det kan være fornuftigt at styre tilgangen til nogle uddannelser for ikke at få en overproduktion, men det er helt urimeligt at lade unge begynde på noget, hvor det ikke er sikkert at de kan fuldføre.

Det er også dårlig reklame for erhvervsuddannelserne på et tidspunkt, hvor øvelsen går ud på at flytte unge fra gymnasierne til mere praktisk betonede fag, og hvor manglen på faglært arbejdskraft på nogle områder er begyndt at blive synlig.

Nogle har påpeget, at erhvervsuddannelserne skal gøre mere for at kunne konkurrere med gymnasiernes sociale side. Det er jo meget sjovt, men det gør næppe den store forskel, så længe der er den rædselsfulde mangel på praktikpladser.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Rædselsfuld mangel Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger