Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Problemer i pusling-landet

Af Tom Ekeroth, mandag den 8. september 2014 kl. 10.00

Det er hundrede år siden 1. verdenskrig begyndte. Og det var krigen, der et par år efter fik Jeppe Aakjær til at skrive verslinjerne ”Du pusling-land, som hygger dig i smug, mens hele verden brænder om din vugge”. 

Den er fra den meget flotte ”Som dybest brønd giver altid klarest vand”. Sangen er formodentlig delvis glemt i dag, men udtrykket om pusling-landet lever stadig, selv om Danmark siden hen er gået i krig. 

Men hyggen er der stadig, og det er ganske morsomt at se, at samtidig med at der på DR’s hjemmeside er breaking news om at Danmark går med i kampen mod Islamisk Stat, er der run på 20-året for Friends, hvor man kan skrive ind om sin yndlingsepisode af den amerikanske uendelighedsserie.

Og når man ser vreden og slagsmålet om en vase med forgyldte striber kan man undre sig over, om der ikke er større problemer i pusling-landet. Men det er der jo. Et af de store og helt reelle er, at alt for mange unge er uden for fællesskaberne, det er de i forskellige grader, nogle tragisk skadede, andre langtidsparkerede uden for job, udvikling, bolig.

Det er jo ikke tragisk at være ung og fattig, hvis man har en kurs, hvis man kan se et mål. Men det må være meget svært for mange unge at se det. Og det må være svært nogle gange at se ungdom skildret som et lang cafe-besøg kun afbrudt af hygge i forældrekøbet, hvis man står på sidelinjen.

Og et liv uden at være med, er sørgeligt. Også selv om det foregår i et pusling-land.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Problemer i pusling-landet Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger