Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Populisme fra provinsen og omegn

Af Tom Ekeroth, mandag den 4. november 2019 kl. 12.30

Det er næppe forbigået nogens opmærksomhed, at Radio24syv er forsvundet. Efterspillet har været interessant at følge. Mere interessant end kønt. Lad mig med det samme skrive: Jeg synes Kirsten Birgit etc., etc. var morsom, Jarl Cordua er begavet og at kanalen præsterede god journalistik.

Det er ærgerligt at noget forsvinder, men der er også udsendelser man sagtens kan leve uden: Kanindrab med cykelpumpe, sjov med falske dødsulykker i Mariager og debatter, der stort set var rablende skænderier.

Det var provinspopulismen, der gjorde det af med Radio24syv, skriver de tidligere kanalchefer Mikael Bertelsen og Mads Brügger, og så kommer de ellers op i diskanten i en kronik i Berlingske: "Når politikerne med åbne øjne smadrer en radiostation, som mod alle odds blev en succes, hvad gør de samme politikere så med vores sygehuse, vores militær, vores politi, vores togbaner, vores plejehjem, vores skoler, for ikke at tale om vores omfartsveje? ".

Politiken, der har dækket undergangen, som om det var en ny krig i Mellemøsten, snerrer også "provinspopulisme" i sin leder, og her er det vistnok mest Dansk Folkeparti, der er tale om. Selv om der selvfølgelig skulle lidt flere stemmer til. Nu er Politiken jo kendt for at nærme sig provinsen, som var det en fortidig ekspedition til det mørke Afrika. Findes ordet københavnerpopulisme? Det gør fænomenet i hvert fald.

Børsen, hvis læsere er vant til at tabe udbud uden at blive grådlabile over det, har en interessant leder om efterspillet, og det at en række politikere har forsøgt at gennemtvinge en ændring af Radionævnets afgørelse: "Det har været trist at iagttage og lavpunktet har været den radikale Jens Rohde, der til TV2 sagde: "Jeg anerkender simpelthen ikke den vurdering, Radio- og TV-nævnet har lagt til grund". Til Berlingske sagde Jens Rohde: " Jeg ved godt, at jeg bryder alle ideer om armslængde, men det er jeg totalt ligeglad med". Populisme trives bestemt andre steder end i provinsen.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Populisme fra provinsen og omegn Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger