Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Politikeren privat

Af Tom Ekeroth, mandag den 22. februar 2021 kl. 09.00

Statsministerens omgang med makrel i tomat, glæde over håndboldsejre og vinduespudsning har optaget mange danskere. En del er også blevet vrede og sure.

Det må jo være fordi, vi i øjeblikket ikke har så meget at gå op. Vreden skyldes nok mest, at nationen er en lille smule mentalt tyndslidt. For der er jo ikke noget nyt i det.

Vi vil gerne vide noget om den private politiker, og det ved politikere selvfølgelig. Forskellen er mest, hvor gode de er til det og hvor autentiske, de virker. Det sidste er vigtigt, for ellers kan det private udvikle sig til et problem. Det er svært at overbevise sit publikum om, at man er folkelig, hvis man ikke er det. Det kommer til at virke uægte, hvis man nu faktisk er mere til foie gras end makrel og påstår det sidste. I værste fald kommer man til at ligne en aristokrat på slumbesøg.

Jeg kan ikke se nogen politiske skel, og både blandt landspolitikere og lokalpolitikere er der eksempler på talent for at dele ud af private bidder. Personlig kan jeg godt lide at følge politikere på sociale medier, både dem jeg er er enig med og dem, jeg aldrig ville stemme på, det gælder både landspolitikere og lokalpolitikere. Ofte er de gode fortællere næsten altid med masser af humor. Skulle jeg blive irriteret, kan jeg jo bare lade være...

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Politikeren privat Felter med * skal udfyldes
 

Skriv hvad du søger