Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Politikere med fejl, tak

Af Tom Ekeroth, mandag den 29. januar 2018 kl. 09.00

Jeg har lige set "The darkest hour", filmen om Churchills første dage som premierminister i et England, der vakler på katastrofens rand. På alle mulige måder en fantastisk film: Lyd, billeder og skuespil går op i en højere enhed, men det er også en af de bedste film om politik, jeg har set, og så selvfølgelig først og fremmest et portræt af en politiker i overstørrelse.

Det var hans fejl også: partihopper to gange, brutal og sentimental, tvivlende og urokkelig, en chef fra helvede. Samt storryger, stordrikkende og med en privatøkonomi, der jævnligt nærmere sig det hasarderede. Han var retorisk begavet ud over det sædvanlige, men sagde også gakkede ting. Undervejs i filmen tænkte jeg, at han ville ikke have holdt 14 dage i dag, udsat for den fejlfinding, som politikere skal igennem.

Det er ikke fordi jeg mener, at politikere skal rave berusede rundt, men lad os opleve politikere som mennesker, det vil sige også med fejl. Vel at mærke, hvis de samtidig har den passion for mennesker, som er den røde tråd i politik, uanset hvilket parti og hvor man er placeret.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Politikere med fejl, tak Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger