Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

#PolitikToo

Af Tom Ekeroth, mandag den 15. januar 2018 kl. 09.00

#MeToo er stensikkert kommet for at blive. Det begyndte i den farverige filmbranche som en slags moralsk disruption, som åbenbarede at der bag glamour, magt og excentricitet bare var magtfuldkommenhed og nederdrægtighed.

Siden bredte bevægelsen sig til andre brancher, således også til politik, hvor den bringer mænd til fald. Kort før jul ramte det næstformanden for det norske socialdemokrati, Arbeiderpartiet, Trond Giske, som tidligere var blevet advaret om, at han burde rette ind. Hvilket han så ikke gjorde.

I sidste uge blev også danske regionalpolitik ramt, da en socialdemokratisk kvinde blev ramt af hvad Ekstra Bladet ret præcist kalder "skidtsnak" fra et socialdemokratisk medlem af Nordjyllands Regionsråd. Partisekretæren reagerede hurtigt og resolut, og den mandlige politiker er nu løsgænger.

Hvad man kan lære af det udover at man bør opføre sig ordentligt? At intet af det man skriver til nogen kan forventes at forblive hemmeligt, lige som man(d) heller ikke kan undslippe ved at sige "jamen, det var bare for sjov". 

Rammer det også i den kommunale verden på et tidspunkt? Ja, faktisk rejste en kvindelig kommunalpolitiker en debat om sexchikane allerede før #MeToo skyllede over verden. Så det er illusorisk at tro, at kommunalpolitik skulle gå fri.

"Det bødes der for i mange år, som var kun en stakket glæde" blev tidligere tider brugt som advarsel (mest til kvinder) mod at kaste sig i grams eller hvilke festlige betegnelser man havde tidliigere.

Men det gælder stadig, at en hurtig sms i dag kan ødelægge en karriere. Selv om det kan være svært at forstå, at det skulle være en glæde at sende dem.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: #PolitikToo Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger