Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Politik og skuespil

Af Tom Ekeroth, mandag den 2. oktober 2017 kl. 09.00

Det sker altid, når et valg nærmer sig. Nogle kunstnere, oftest skuespillere, mener de kan gøre det bedre og går ind i politik. Denne gang er det Tomas Villum Jensen, "stjerneskuespiller", som BT kalder ham, og instruktør. Samt Amin Jensen, der stiller op i Hvidovre for Nationalpartiet, fordi han ikke måtte sætte et lysende skilt på taget af sit hus. 

Tomas Villum Jensen vil stille op for Liberal Alliance i Fredensborg, som han uvenligt (og ukorrekt) har kaldt landets mest forgældede kommune. Det er ikke rigtigt, og kommunens borgmester Thomas Lykke Pedersen, har opfordret stjerneskuespilleren til at undskylde. 

Kommunen er på en 38. plads over gæld, og skylder ikke 820 mio., som skuespilleren påstod, men 580 mio. Den store forskel skyldtes, at Tomas Villum Jensen også havde indregnet manglende vedligeholdelse og havde "rundet af", som han siger.

Man får nogle gange på fornemmelsen, at når politik trækker, så er det forbi "Vild med dans" ikke havde plads på holdet, men selvfølgelig kan kombinationen være lykkelig. Både Helle Virkner og Klaus Bondam klarede sig fint i lokalpolitik.

At partierne siger ja, kan man ikke fortænke dem i. Kendis-effekt kan helt afgjort trække flere stemmer. Men de respektive partiledelser bør huske at advare om to risici: Man bliver ikke nødvendigvis elsket af at gå ind i politik. Dirch Passer nåede aldrig til opstilling, men da han bekendte sin sympati for Fremskridtspartiet (formodentlig først og fremmest fordi han mente, at han betalte for meget i skat) blev han ramt på folkeyndesten. Det var ikke sjovt længere.

Det andet er, at bordet fanger. Når man er valgt, kan man ikke dagen efter gå ud og sige "jeg mente det ikke". Det måtte en kendt instruktør sande, da hun stik mod sin egen forventning blev valgt i en kommune i nærheden af København. Det nåede at blive en smule grimt, inden hun slap ud.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Politik og skuespil Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger