Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Penge til kolde hænder

Af Tom Ekeroth, mandag den 19. marts 2012 kl. 14.56

Skeletterne rasler ud af DONG’s skabe som var det en tur i spøgelsestoget. Vi mangler stadig Anders Eldrups version, og rent statistisk er det, der er kommet ud ind til videre, nok ikke den fulde sandhed.

Men der er næppe tvivl om, at lønningerne var gigantiske og aftrædelsessummerne overgår det, som selv en velbjerget dansker har i pensionsopsparing. Således blev en bonus på omkring otte millioner angiveligt givet til en mand, der fik sparket fra DONG, fordi han som chef ikke var egnet til at have med mennesker at gøre, hvilket normalt regnes for småproblematisk for en leder.

Chikane af en sekretær førte ifølge Ekstra Bladet til hans fald og udbetaling af de otte millioner.

Hvis det var et helt privat firma, ville det have været en sag mellem kommunikationsafdelingen og kunderne, men nu er DONG jo delvis statsejet – i princippet alle skatteydernes.

Der er blandt danskerne en stor krisebevidsthed også når det gør ondt. Også når det viser sig, at der må skæres blandt det, der hedder varme hænder. Men i forhold til krisebevidstheden er det selvfølgelig et dårligt signal at lade pengene fosse ud i iskolde hænder.

Men selv om billedet kan ændre sig i DONG-sagen – man har jo set sager, hvor pilen endte med at pege på en bestyrelsesformand – så kommer det, der er foregået i DONG, ikke på top ti-listen over ledelses-succes’er, hvor heller ikke Det kongelige Teater kryber op lige med det samme – det handler jo ikke om underholdningsværdi.

Nu skal man holde sig fra skadefryd, og bare glæde sig over de mange kommunale ledere, der gør et godt job.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Penge til kolde hænder Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger