Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Partier forgår – lokallister består

Af Tom Ekeroth, mandag den 8. februar 2021 kl. 11.00

Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde er ny formand for Alternativet. Ikke nogen let opgave at overtage et parti, der trods sin beskedne størrelse havde det mest giftige miljø. På Borgen er det splittet i atomer og lokalt har partiet mistet 11 ud af 20 pladser. Sofie Valbjørn, borgmester på Fanø, har allerede nu sagt fra, dog åbenbart p.g.a. de lokale politiske forhold.

Partier forgår jo, og det kan også blive Alternativets skæbne, men hvor forsvinder stemmerne og i nogle tilfælde politikerne så hen i den kommunale verden? Nogle formodentlig til lokallister.

Lokallisternes snarlige død blev ellers forudsagt af adskillige ved Strukturreformen, men de har nu vist sig overlevelsesdygtige også selv om nogle af dem i første omgang opstod som tilflugtssted for partihoppere.

De mest overlevelsesdygtige er dem, der har kommunen som mærkesag og på den måde nærmest er blevet et lokalparti, mens dem, der opstod omkring et mindre område eller en sag, har det sværere. Dem er der ikke så mange af.

Det bliver spændende at se, hvordan de klarer sig til kommunalvalget, men jeg sikker på, at de stadig har en fremtid for sig.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Partier forgår – lokallister består Felter med * skal udfyldes
 

Skriv hvad du søger