Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

På tankens slot

Af Tom Ekeroth, mandag den 26. maj 2014 kl. 08.00

”På tankens slot bor studenten glad” – det er en linje fra en af sangene i Hostrups ”Genboerne”, et stykke teater som vel er ved at havne i afdelingen for glemte sager. I dag skulle de vel snarere hedde noget i retning ”I hegnet ligger studenten stangvissen”.

Det er lidt tidligt på sæsonen, men Politiken (selvfølgelig) har en artikel om hvad der foregår på ruskurserne. Artiklen hedder ”Seksuelle lege vækker debat på studie”. Med Universitetsavisen som kilde citerer avisen en studerende, der siger:

”Det er sgu skræmmende, at der blandt Danmarks selvudnævnte kommende elite er sådan en sexistisk, homofobisk og frastødende kultur”.

Studiet er for øvrigt statskundskab, som er leverandør af højere embedsmænd i centraladministrationen, kommunaldirektører og efterhånden en del folketingspolitikere.

Det siger sig selv, at det foregår under indtagelse af sprit. Massiv druk er en af de få fælles referencerammer vi har tilbage. At man dyrker noget, der ligner optagelsesritualer på forskellige studier er næppe særligt forunderligt, det gør man jo også på amerikanske elite universiteter. Mærkeligt at det så ligner noget, man ellers troede foregik i rockerklubber.

Forargeligt eller morsomt, farligt eller djærv underholdning? Det er nok et temperamentsspørgsmål. Det mest bekymrende er måske tankegangen om at være en del af eliten, som noget helt naturligt, hos flere af dem, der debatterer på Universitetsavisen.

Horn kan man løbe af sig, men hovmod?

Men skulle man i øvrigt have lyst til at vide mere om sagen, kan man læse videre på universitetsavisen.dk

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: På tankens slot Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger