Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

På den anden side af Coronakrisen

Af Tom Ekeroth, torsdag den 26. marts 2020 kl. 11.30

Der er da en slags trøst at hente i sætningen ”når vi er ovre på den anden side af coronaen”. Det er sikkert rigtigt, at det vil være en anden slags verden, og herhjemme har statsmoderen , undskyld  -ministeren, allerede bebudet, at det vil blive et ændret velfærdssamfund, vi vil stå med. Et med færre penge.

”Der er ingenting, der er så galt, at det ikke er godt for noget”. Jeg tror ikke, at de fyrede, de krakkede og de syge umiddelbart kan se trøsten i det, men der er da en kerne af sandhed i den type gammel visdom.

Efter krisen vil der være en pause i bashingen af de offentligt ansatte. Tilliden vil være tårnhøj til sygehuspersonale, pædagoger, politi, lærere – som en skrev: ”Efter ugers hjemmeundervisning, vil en del forældre opdage, at det ikke er lærerne, der er noget galt med”.

Områder i København, hvor nattelivet mildest talt har været eksplosivt, er blevet kølet ned. Til glæde for beboerne, der ikke længere skal skræve over folk, der har drukket sig gulvet, for at få børnene i skole.

Det har umiskendeligt været godt for klimaet. I Venedig, hvor krydstogtskibene ikke længere skal mases ind i lagunen, har man angiveligt set delfiner i kanalerne.

Udbuddet af lejeboliger, og dermed boligmuligheder for studerende, er stigende, fordi markedet for airbnb er forsvundet.

Men først og fremmest betyder krisen måske et comeback til eftertænksomhed, samfundssind, solidaritet, respekt for hinanden, mere os og mindre mig, sammenhængskraft i praksis. I hvert fald for et stykke tid, og det får vi brug for ovre på den anden side.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: På den anden side af Coronakrisen Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger