Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Oprustning

Af Tom Ekeroth, mandag den 27. marts 2017 kl. 09.30

Mens nedtællingen mod kommunalvalget fortsætter, hersker der i nogle kommuner en ufordragelighed, der forhåbentlig bliver forligt inden vælgerne skal til at vurdere. I andre er der en oprustning i gang.

Et af de nyeste og mest interessante eksempler er Venstres udlændinge- og integrationsordfører Marcus Knuth, der udover pladsen i Folketinget, opstiller som nr. 16 på Venstres liste i København.

Knuth er udover at være søn af en greve og bestsellerforfatteren Helle Stangerup også tidligere officer i Afghanistan og tidligere finansrådgiver.

En mand hvis erfaring det er svært at sætte spørgsmålstegn ved. Som ordfører matcher hans holdninger formodentlig også københavnerne bedre end ministeren på området.

Ganske vist er opstillingslisterne ved at være færdige mange steder, men mon ikke der bliver plads til gode navne hvis de melder sig. Taktikken med at anbringe et godt navn langt nede på listen er jo ikke ny. Det har givet gode resultater, bortset fra de tilfælde hvor vedkommende så mod forventning blev valgt og fortrød med meget pinagtige efterspil.

Det sker selvfølgelig ikke med Marcus Knuth. Og det vil være ret usandsynligt, at han ikke skulle blive valgt.

Venstre har aldrig haft problemer med dobbeltmandaterne, nogle har endda præsteret det tredobbelte, og Preben Rudiengaard præsterede både at være borgmester og Folketinget. Den nu 72-årige tidligere embedslæge vender i øvrigt tilbage til politik. Han stiller op til kommunalvalget for Venstre i Esbjerg efter at have været ude af politik siden 2011.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Oprustning Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger