Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Ondskaben og aflytningen

Af Tom Ekeroth, mandag den 21. august 2017 kl. 11.00

En sag fra i sommer, som jeg ikke rigtig kan slippe, måske fordi der ikke rigtig er nogen løsning på den: To styk plejepersonale omtaler en 84-årig dement dame så grimt, at det er ubegribeligt. Det sker, mens de er hos hende.

De pårørende til den demente borger har et stykke tid ment, at deres mor ikke fik en ordentlig behandling, så de har arrangeret en aflytning. Så deres skidtsnak går klart igennem. Og det er sket på arbejdspladsen, så det er ikke værkstedshumor fra kantinen.

Sorø Kommune, hvor det skete, reagerede prompte. Den ene medarbejder var fratrådt, da sagen begyndte, den anden blev fyret.

For FOA's formand Dennis Kristensen er det aflytningen, der er det centrale i sagen. Så han har bebudet en politianmeldelse mod familien. Så langt så skidt.

Jeg er sikker på, at den overvejende del af plejepersonalet i Danmark gør deres arbejde ordentligt, men sagen stikker alligevel til vores frygt for, at pårørende ikke bliver behandlet ordentligt, at de bare bliver behandlet som ting. Lidt på samme måde, som statistikker over millioner af vellykkede flyvninger heller ikke hjælper mennesker med flyskræk.

Sorø Kommune behandlede sagen hurtigt og korrekt. Respekt for det.

Men selv om jeg ikke begriber, at Dennis Kristensen ikke lægger sig fladt ned i denne her sag, er aflytningen også ubehagelig. Jeg kan godt forstå, hvis den skaber frygt hos kommunale medarbejdere, der er i kontakt med borgere. For sætninger taget ud af en sammenhæng eller decideret manipulerede optagelser – kan man forsvare sig mod dem? Får man tid, hvis en shitstorm rammer?

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Ondskaben og aflytningen Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger