Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Ondere end nogensinde

Af Tom Ekeroth, mandag den 7. marts 2016 kl. 09.00

Ligesom en hel del andre danskere har jeg brugt (for) meget af den forgangne weekend til et gensyn med Frank og Claire. Jeg skriver selvfølgelig her om det fiktive præsidentpar Underwood fra den afhængighedsskabende serie House of Cards. Det er ondere end nogensinde før.

Hvor autentisk et billede den giver, ved jeg for lidt om amerikansk politik til at afgøre. Den er da heldigvis langt fra danske politik endnu, selv om der da sikkert også er kommunalpolitikere der synes, at de under konstitueringerne har mødt lokale udgaver af Frank Underwood.

Ud over at være suveræn underholdning, hvor man undervejs kan undre sig over hvorfor man alligevel nærmest holder med det udsøgt dumme svin og hans iskolde kone, så er det jo også en historie om hvad der sker med politik, når det kun handler om magten og om spillet for at få den eller tilkæmpe sig den.

Nej, der findes ikke magttomme rum, og det skal man være sig bevidst. Magt er også en realitet på et hvilket som helst udvalgsmøde, på det kommende politiske topmøde. Men i kommunalpolitik handler det da heldigvis stadig om at bruge magten til at gøre noget for nogen, at arbejde på at skabe forbedringer, at bygge op med små skridt, at gøre noget godt.

Men derfor kan man da godt en gang imellem kigge sig over skulderen for at se, om der skulle stå en Frank Underwood.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Ondere end nogensinde Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger