Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Omprioriteret julefrokost

Af Tom Ekeroth, mandag den 23. november 2015 kl. 09.00

Snart er det tid til julefrokoster. Nej, det er ikke de som organisationer og firmaer holder, og det er ikke den sædvanlige remse om at lade være med dit og navnlig med dat. Og træng ikke chefen op i et hjørne for at fortælle ham og hende din hjertens mening. Det er ikke alle, der kan lide det.

Nej, jeg mener dem i familien. Niels Hausgaard beklagede engang i et interview, at folk ikke længere diskuterede politik, når de mødtes til familiebegivenheder. Men jeg synes nu det går meget godt. Ganske vist er det mere kvantitet end kvalitet, men man kan jo ikke få alt.

Da jeg er den eneste tilstedeværende med én tilknytning til kommuner får jeg til gengæld et indblik i hvordan det er at være lokalpolitiker.

Så denne gang vil jeg måske prøve at udsætte gæsterne for en pædagogisk øvelse med et lille rollespil mens de stadig kan sige ordet ”omprioriteringsbidrag”:

Iført min muntre regeringshat indleder jeg ganske enkelt med at sige, at der skal fjernes en del af maden. Så kan et par af gæsterne tage sig af at tage mad og drikkevarer ud for næsen af de andre. Der bliver brok. Men lidt senere kommer jeg tilbage og deler småkager ud, så skal de nok blive glade igen. Og så sætter jeg mig i baggrunden og lader som om jeg dybest set ikke har noget med det at gøre.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Omprioriteret julefrokost Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger