Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Om Else og Niels

Af Tom Ekeroth, tirsdag den 4. august 2020 kl. 10.00

En del af sommeren handlede debatten om en is, der skiftede navn. Men de krænkelser, der kunne rummes i dens tidligere navn, er der dog småting mod de krænkelser, som 90-årige Else og 91-årige Niels blev udsat for på plejehjem i henholdsvis Aarhus og Randers. Det var hjerteskærende at se den behandling, som de to demente mennesker blev udsat for. Og selv om man ikke har suicidale tendenser, kan man godt komme til at overveje om man for en sikkerheds skyld skulle have en cyankaliumpille på sig, hvis man skulle havne blandt personale af den type.

Jeg er ikke i tvivl om, at plejehjemmene er pressede. Af de cirka 40.000, der opholder sig på dem, er to tredjedele demente, og det går ikke over. Tværtimod, for vi bliver flere og flere ældre, og dermed bliver der også flere og flere med demens. Og det betyder selvfølgelig også et større pres på medarbejderne.

Jeg er heller ikke i tvivl om, at det er rigtigt, når KL’s formand siger, at hovedparten af personalet gør et godt job.

Det er bare ikke første gang, at skjulte optagelser viser, at der på nogle plejehjem er personale, som mangler empati. Det kan godt være, at den er slidt ned, men man har stadig et personligt valg, og hvis den eneste måde man kan reagere mod presset på, er at afreagere på dem, man skulle tage sig af, så skal man ud på knæ og albuer.

Som det også er sket. På samme måde som det skete sidst og forrige gang. Efterfølgende har man hørt, at nu er der ryddet op og styr på problemerne. Ja, til næste gang, det sker et andet sted. Og jeg kan mærke, at den der skal sige, at flertallet af personalet gør det godt på mig vil virke som Komiske Ali.

Vi har brug for en dybere debat om omsorgen for de ældre.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Om Else og Niels Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger