Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Og brødet bliver dyrere

Af Tom Ekeroth, mandag den 23. juni 2014 kl. 09.30

Der er blevet sagt og skrevet meget om folkeskolereformen, og noget af det mere besynderlige dukker op i den evige flod af pressemeddelelser, som til enhver tid er leveringsdygtig i både særstandpunkter og sære standpunkter. Her er et af de seneste eksempler, som jeg vil tillade mig at citere direkte, da det er så usædvanligt:

”Den nye heldagsskole vækker bekymring blandt virksomhederne. Hvor det tidligere var muligt at tilbyde fritidsjob til unge i alderen 13-15 år, som kunne starte på jobbet ved 13-14 tiden, må virksomhederne nu vente 3 timer på at få hjælp fra de unge. Som Danmarks største jobportal for unge, møder vi virksomhedernes frustration over den nye heldagsskole”, udtaler ejer af Ungarbejde.dk, Ole Holdgaard.

Han uddyber: ”Virksomhederne fortæller, at de tvinges til at ansætte dyrere og ældre arbejdskraft, eller sænke niveauet for servicen. Som udgangspunkt er det ikke en dårlig idé at ansætte dyrere og ældre arbejdskraft, men der er kun en til at betale regningen, og det er forbrugerne. Så konsekvensen ved indførelsen af heldagsskolen kan blive at brødet hos bageren bliver 1 eller 2 kroner dyrere.”

Jeg tror vi slutter her, men der er meget mere: Det bliver dyrere for forbrugerne, dyrere for forældrene og dårligt for børnene, som ikke længere kan have et udviklende fritidsjob. 

Man kan sige, at der er behov for en stadig orientering om hvad folkeskolereformen handler om, men først og fremmest minder stilen i teksten mig om en overskrift i Berlingske Tidende fra 1942. Den hed ”Vil krigen ødelægge dansk fodbold?”

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Og brødet bliver dyrere Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger