Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Nedtælling

Af Tom Ekeroth, mandag den 14. november 2016 kl. 09.00

Nej, det er ikke fordi jeg tror, at tredje verdenskrig er på vej. Vi er vel også ved at nå mætningspunktet af ”hvad-var-det-dog-der-skete-i-USA” og ”det-skal-nok-gå-alligevel” kommentarer og analyser.

Nej, men lige om et øjeblik er der et år til kommunalvalget, for mig et af de mest spændende valg. Ikke for at idealisere det, men her er mangfoldigheden og forskelligheden til stede: her mødes djøf’ere og specialarbejdere, bankdirektører og førtidspensionister. Og den ene kommune ligner ikke den anden, men der bliver gjort et stort arbejde for at holde sammenhængskraften mellem dem, så ingen bliver hægtet af.

Ja, det kniber med at få kvinder og unge til at stille op. Der skal også arbejdes for at valgdeltagelsen ikke synker. Det var fint at se stemmeprocent på 71,9 i 2013, den højeste i 32 år. Det er vigtigt at interessen bliver holdt faget

Nu har meningsmålinger og andre forudsigelser ikke så høj prestige i øjeblikket efter først Brexit og siden USA. Så lige nu skal jeg i hvert fald ikke have forudsagt noget, men det bliver da spændende at se om der kommer et folketingsvalg i foråret eller om kommunalvalget kommer til at fungere som et slags midtvejsvalg. Om nogle af de relativt få højborge, der er tilbage, falder.

Forbliver Vestjylland blåt og Vestegnen rød. Og hvem er de nye kandidater, både dem der går efter borgmesterposten og dem der har en enkelt sag de brænder for. Følg med i Danske Kommuner, vi glæder os til at dække valgkampen og optakten til kommunalvalget.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Nedtælling Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger