Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Nedsmeltning?

Af Tom Ekeroth, mandag den 5. oktober 2015 kl. 08.00

Så kom udflytningsplanerne med det forventede efterspil af glæde og vrede. Jeg forholder mig her hverken for eller imod, men jeg kan se, at følelserne er stærke. Hos dagbladet Politiken f.eks, som ganske vist ikke skal flytte nogen steder, er reaktionen i lederen denne:

”Når regeringen for eksempel flytter Naturstyrelsen til Randbøl ved Vejle, må man forvente et fald i kvaliteten af forvaltningen på grund af tabet af kernemedarbejdere. Med regeringens store plan kan prisen let vise sig at blive alt for høj. Risikoen er, at forvaltninger og styrelser nedsmelter og efterlader områderne, de administrerer, i et kaos, der underminerer velfærdsstaten”.

Man kan fornemme lederskribenten har gyst ved tanken. Nu er det jo lederen i en avis, der for et par ugen siden brugte forsiden og en ordentlig bunke ord til at fortælle om hvorfor en bro over Købehavns Havn er forsinket. Vældig interessant for de af os, der bor lige om hjørnet, men næppe noget, der kan interessere danskere i for eksempel Randbøl. Men det er efterhånden lang tid siden, at nogen avis med rimelighed kunne kaldes for landsdækkende. Ej heller det ærkekøbenhavnske organ.

Jeg kan godt få øje på et par trusler mod velfærdsstaten, men nedsmeltning forårsaget af flytning af arbejdspladser uden for voldene er måske en anelse overdrevet. Men nu har vi selvfølgelig heller ikke endnu taget hul på Bertel Haarders ideer om at flytte dele af DR ud af København.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Nedsmeltning? Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger