Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Når nu Caroline skal til ridning

Af Tom Ekeroth, mandag den 8. april 2013 kl. 08.00

Lavvande i Østersøen har gjort det muligt at se et gammelt dansk skibsvrag i Stockholm. Spændende - og uden sammenligning med vrag eller lignende har blæsten omkring folkeskolen også gjort flere ting synlige.

For eksempel, at nogle børn går til meget, og at det har skabt forældrevrede, hvis der røres ved dette. Således åbenbarede der sig også en distingveret morfar, der mente, at det ville gå ud over bedsteforældrenes mulighed for at tage børnebørnene med på museum. Og hvad vejer så tungest: Om Caroline har samme tid til at gå til ridning eller om Carina går i hundene?

Forunderligt er det også, at et af de mange uofficielle (og altså ikke DLF’s) synspunkter på arbejdstidsaftalen er, at den skal forhindre, at lærerne bliver udsat for dårlig ledelse. Man kunne møde et tilsvarende synspunkt hos typografer, for hvad der forekommer at være meget lang tid siden. Her mente man også, at regler var et godt bolværk mod dårlig ledelse (bortset fra at man slet ikke ville ledes). Ledelsesdebatten i folkeskolen bliver spændende at følge fremover.

Og debatten i det hele taget. Det er godt med noget andet end ballade om PISA-resultater og Niels Egelund, der siger, at det er for dårligt. Måske kan der ligefrem opstå en bred folkelig debat om folkeskolen.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Når nu Caroline skal til ridning Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger